Czy twój kot lubi podsmażane jedzenie? Podkrada ci z patelni smaczne kąski? Spraw mu bekonowy przysmak delikatnie podsmażony z dodatkiem ryżu.
Składniki:
1.Masło 1 łyżka
2. Boczek 2 plasterki
3. Pierś z kurczaka 70 g
4. Ugotowany ryż 1/2 szklanki
Sposób wykonania: Plasterki boczku pokroić na malutkie kawałeczki, a pierś z kurczaka w drobną kosteczkę. Masło roztopić w woku albo na patelni. Dodać pokrojony boczek i kurczaka, smażyć 5 minut. Następnie dodać ryż i smażyć jeszcze 2 minuty. Pozostawić do ostygnięcia.
Oczywiście potrawy z patelni nie mogą stanowić podstawy kociej diety, jednak raz na jakiś czas, gdy chcemy kota rozpieścić (albo przekupić) można mu zrobić taką podsmażaną przyjemność. Nie warto jednak karmić nimi kota prosto z patelni. Jeszcze pomyśli, że wszystko co smażymy jest specjalnie dla niego.