Twój kot jest wybredny jeśli chodzi o jedzenie? Upiecz mu przepyszne rybne kuleczki z tuńczyka i śledzi. Nawet najbardziej kapryśny kot zje tą przekąskę ze smakiem.
Składniki:
Sposób wykonania: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Marchewki ugotuj do miękkości i zetrzyj na tarce, odsącz tuńczyka, posiekaj drobno śledzie. Wymieszaj w misce marchewki, tuńczyka, śledzie, bułkę tartą lub płatki owsiane, starty ser, drożdże, posiekaną kocimiętkę, jajko i koncentrat pomidorowy dobierając proporcje tak, aby masa się skleiła. Następnie uformuj małe kuleczki i rozłóż na wysmarowanej tłuszczem blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piecz około 15-20 minut. Kulki rybne powinny być złoto-brązowe i twarde w dotyku. Podawać wystudzone.
Dwa rodzaje ryb, odrobina płatków owsianych i kocimiętki to świetne rozwiązanie dla kociego niejadka, którego do jedzenia trzeba namawiać. Dodatek pomidorów i marchewki to dodatkowa porcja witamin. Podając kotu przekąskę w ciągu dnia mamy pewność, że wszystkie niezbędne składniki odżywcze znalazły się w kociej diecie.