Zdrowa i wykwintna przekąska z mięsem wołowym. Kiełki pszenicy dodane do posiłku chronią kota przed przeziębieniem, a do tego pomagają mu utrzymać piękną sierść.
Składniki:
1. Mleko w proszku 1/2 szklanki
2. Kiełki pszenicy 1/2 szklanki
3. Miód 1 łyżeczka
4. Chude mięso wołowe 110g
Sposób wykonania: Mięso wołowe zmielić w maszynce. W średniej misce wymieszać ze sobą mleko w proszku wraz z kiełkami pszenicy. Następnie dodać miód i zmielone mięso wołowe, a następnie ponownie wszystko razem wymieszać. Z powstałej masy formować małe kulki o średnicy 2 cm. Kulki poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku 15 minut w 180 stopniach. Pozostawić do ostygnięcia.
Słodkawe w smaku kuleczki przyciągną kociego smakosza, więc należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Taka przekąska sprawdzi się jako przerywnik między głównymi posiłkami i nagroda za dobrą zabawę.