Chrupiący pstrąg

Pstrąg to ryba, którą każdy kot chętnie zobaczy w swojej misce. Dodaj płatki owsiane i zdrowy olej, a Twój kot nie będzie chciał od miski odejść. Przy okazji ma zapewniony komplet ważnych składników odżywczych.

Źródło: zpazurem.pl

Składniki:

1. Żółtko                                                                           1 szt
2. Mały filet z pstrąga                                                        1 szt
3. Płatki owsiane                                                               3 łyżki
4. Olej roślinny                                                                  1 łyżka

Sposób wykonania: Filet z pstrąga obtoczyć w żółtku, a następnie w płatkach owsianych. Wysmarować olejem brytfankę i położyć na niej filet. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piec przez 30 minut, co jakiś czas obracając filet, aby upiekł się tak samo z każdej strony. Po upieczeniu należy poczekać aż ryba wystygnie następnie pokroić ją i przełożyć do kociej miski. Jeśli ryba jest zbyt sucha, można dodać trochę śmietany.

Przepis ten doskonale sprawdza się z innymi gatunkami ryb, pamiętajmy tylko, aby ryby te pochodziły z dobrego źródła i były świeże. Koty mają doskonały węch i nie dadzą się złowić na byle jaką przynętę.