Wątróbka i warzywa to doskonałe źródła cennych minerałów i witamin. Taka przekąska sprawdzi się nie tylko w diecie rekonwalescenta, ale i u aktywnego sportowca, który w jedzeniu ceni zarówno smak, jak i zdrowotne korzyści.
Składniki:
Zmielona gotowana marchewka - 100 g
Zmielone ugotowane brokuły - 100 g
Wątróbka drobiowa - 100 g
Jaja kurze - 4 szt.
Suplement diety zawierający wapń i fosfor - 1 łyżeczka
Sposób przyrządzania: Marchewkę ugotować i drobno zmielić, tak samo przygotować brokuły (można je rozgnieść dokładnie widelcem). Dodać pozostałe składniki i starannie wymieszać. Z masy uformować małe kuleczki, rozłożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem i zapiec w temperaturze ok. 180 stopni aż do zrumienienia.
Wątróbkowy smakołyk sprawdzi się jako drobny, dodatkowy posiłek w ciągu długiego dnia albo nagroda podczas spaceru czy treningu. Dodatek suplementu diety