Jak samodzielnie przyrządzić paszteciki z wątróbki? Okazuje się, że to nie takie trudne. Drobne kostki o wątróbkowym smaku przekonają niejednego pupila, że ich państwo to prawdziwi mistrzowie kuchni.
Składniki:
Sposób przyrządzania: Wątróbkę, jaja kurze, zmielone płatki owsiane i suplementy dokładnie wymieszać drewnianą łyżką w dużej misce. Tak przygotowaną masę rozłożyć oko 2 cm warstwą na blasze do pieczenia wyłożonej papierem i piec w piekarniku o temperaturze 180 stopni aż do uzyskania stałej konsystencji (aż masa lekko się zrumieni). Po wystudzeniu pokroić na małe kawałki.
Wątróbka, bogata w wiele składników mineralnych i witamin jest dla wielu psów prawdziwym rarytasem, ale pamiętajmy, że nawet tak smaczna i zdrowa przekąska zawiera sporo kalorii. Niech żaden psi smakosz nie zmieni się w psiego grubaska tylko dlatego, że jego państwo tak świetnie gotują.